Nieuwsberichten

Prijsverlaging NPA

11 december, 2017

Dankzij schaalvergroting en een slimmere manier van werken kan NPA de tarieven met 5% verlagen. Ook wordt de opzegtermijn ingekort van 6 naar 3 maanden.

Een heel nieuw NPAweb

4 december, 2017

Helder. Overzichtelijk. En vooral: gebruiksvriendelijk. Op 12 december lanceert NPA het nieuwe NPAweb. Voortaan werken onze deelnemers in één systeem, dat helemaal is toegesneden op de mensen die het gebruiken. Verderop vindt u een top 4 van de voornaamste vernieuwingen.

Wie volgt Jettie Bont op? - Afscheid voorzitter deelnemersraad op 14-12

20 november, 2017

Jettie Bont: ‘Kritische deelnemers hebben een belangrijke rol in de deelnemersraad, en als voorzitter moet je ervoor te zorgen dat alle deelnemers hun verhaal goed kunnen vertellen: bruggen bouwen dus. Een leuke en belangrijke rol.’

Feedback NPA-deelnemers krijgt gevolg: aanpassing indicatorenset medisch handelen

1 november, 2017

De verplichte verzameling van gegevens Medisch Handelen (DM/COPD/CVRM) wordt per 1 november beperkt tot de indicatoren “Transparante Ketenzorg” (‘set van InEen/HRMO’). Deze stap wordt gezet vooruitlopend op een nieuw meetinstrument Medisch Handelen, waarmee de kernwaarden van de huisartsgeneeskunde kunnen worden gemeten. De ontwikkeling van dit nieuwe instrument start in 2018.

Dag van de Eerstelijn: Doen is het nieuwe Denken

14 september, 2017

Op 4 oktober organiseert DOkh opnieuw de Dag van de Eerstelijn in Amsterdam en NPA is erbij.

Huisartsenechtpaar krijgt NPA Oeuvre Certificaat bij afscheid

3 augustus, 2017

Op 8 juli 2017 namen Frank Guldemond en Yvonne Guldemond-Hecker afscheid van Medisch Centrum Ubachsberg. Ruim tien jaar eerder behaalden zij als eerste praktijk in Limburg het keurmerk van de NHG-Praktijkaccreditering. Deze mijlpaal vierden zij destijds met de fietstocht ‘Guldenmonds mooiste’.

22 maart NedHis en EZDcongres- NPA workshop en stand

7 maart, 2017

Op woensdag 22 maart a.s. vindt het congres ‘HIS en praktijkorganisatie 2017 – informatie en communicatie in de praktijk’ plaats, dat wordt georganiseerd door NedHIS en EZD.

Nieuw voor deelnemers aan de NHG-Praktijkaccreditering: De Team Ontwikkeling Meter (TOM)

25 januari, 2017

Hoe kom je te weten of je als een team werkt of binnen een los geheel? Hoeveel teamgevoel is er aanwezig in jouw praktijk? Wat zijn de succesfactoren van effectief teamwork en hoe kan je deze verbeteren?

Wijzigingen deskundigheidsbevorderingspunten voor huisartsen bij deelname NHG-Praktijkaccreditering

17 januari, 2017

Actieve deelname aan de NHG-Praktijkaccreditering kunnen deskundigheidsbevorderingspunten opleveren en tevens aantonen dat u actief heeft meegedaan aan evaluatie van uw individueel functioneren. Dit is van belang voor uw herregistratie als huisarts.

De doorontwikkeling van de NHG-Praktijkaccreditering

7 november, 2016

Dit artikel verscheen in Huisarts en Wetenschap van 3 november 2016

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de beste huisarts in het land?

30 mei, 2016

Zorgverzekeraars die kwaliteit moeten bevorderen, auditoren die kijken of praktijken kunnen verbeteren en dokters die proberen zo goed mogelijke patiëntenzorg te bieden.

Feestelijke afscheidsbijeenkomst Hans Witmer

1 april, 2016

Hans Witmer, directeur van NPA, gaat per 1 juni 2016 met pensioen. Wij nodigen u hartelijk uit om op 31 mei 2016 afscheid van hem te nemen en kennis te maken met zijn opvolger Marc Eyck.

NPA-congres “Door de ogen van de patiënt” groot succes

23 februari, 2016

‘Door de ogen van de patiënt’ was op donderdag 4 februari 2016 het thema van het NPA-Congres in Amersfoort.